dimecres, 26 d’agost del 2015

Ens acomiadem de la primera promoció (amb vídeo)


Fa 8 anys, desapareixia el grup de tecnificació de curses d'orientació de la FCOC que hi havia en actiu a Igualada. De la inquietud de no perdre aquells 3 orientadors (família Vidal i Quim Solé), jo amb l'ajuda del Biel Ràfols, vam impulsar l'escola esportiva de curses d'orientació del CERRR Igualada.  Probablement, una de les primeres extrascolars del nostre país que oferien fer esport a la muntanya i gràcies al club CERRR Igualada, que ens va donar el seu suport i la seva cobertura, ho vam tirar endavant.

Els primers esportistes que van entrar
Vuit temporades després, he pogut veure amb molt d'orgull com aquesta aventura treu la seva "primera promoció". Són aquells orientadors que, pel boca a boca entre amics, es van decidir apuntar en una activitat del tot nova i que estic segur que no sabien gaire bé sobre que anava. Sóc conscient que" l'amigueig", es qui ens ha proporcionat la quantitat d'atletes que hem arribat a ser, però, també, hem vist que en aquest dos últims anys, aquesta barrera s'ha trencat i han començat a venir corredors que no tenien cap lligam amb nosaltres.

A més a més, estem molt contents d'haver pogut mantenir la nostra línea de treball al llarg dels anys. Mai hem perdut l'esperit de practicar i gaudir de l'esport a la muntanya, ja sigui des d'un nivell més professional o des del joc i la diversió. Certament, a mesura que ha anat passant el temps, hem hagut d'adaptar-nos a la demanada (escola de curses de muntanya, duatletes). Ara bé, sempre ho hem fet intentant innovar i no posar mai la tecnificació com el nostre objectiu principal.
Fa 5 anys...
També, estic feliç de veure com aquella família, aquell bon rotllo, aquelles ganes d'anar a entrenar que érem i teníem al principi no s'ha trenca n'hi han desaparegut i que hem sabut anar creant grup amb les noves incorporacions, acceptant-nos a tots per igual (de fet aquest és un dels valors principals de l'esport en el meu entendre, sinó qui voldrà fer esport si no s'ho ha de passar bé).

No vull deixar de mencionar el treball paral·lel que s'ha fet a la nostra comarca en relació a les curses d'orientació: els plans de promoció,  en que tant jo, com, sobretot, la Laia Domènech, en aquests últims anys, han estat una eina increïble i on gràcies això, pràcticament tots els infants de la nostra ciutat han realitzat una cursa una vegada al llarg de la seva escolarització.
Altres activitats com la Cursa dels Jocs Escolars impulsada pel Pep Vidal i els últims anys pel Toni Solé  i sempre amb el suport del Consell Esportiu de l'Anoia o la Cursa d'Orientació  de Festa Major han estat molt important per donar-nos a conèixer a nosaltres i el nostre esport.


Foto oficial de la temporada 2014-2015
Vull agrair als primers corredors que van començar: el Lluís Vidal (que més tard va fer d'entrenador,  a les seves germanes Cristina i Mireia, als Quims, a l'Arnau, al Sergi, al Ricard, al Dídac, al Fidel, al Luca, a l'Enric  al Dani, al Ton, i els que han arribat més tard, al Carles, a la Míriam (que durant aquest temps ha estat l'única noia), als dos Pols, el Bern, i al més petit de tots: el Nil. I els entrenadors que hem tingut: Lluís, Biel i Carles. Són aquests qui han confiat en nosaltres i , per això,  els hi agraïm i el hi volem dir que són ells els que han fet créixer el projecte i és que sense esportistes no hi hauria escola.

Dit això, vull fer un agraïment final a la persona que ha estat la meva mà dreta aquests últims anys en totes les activitats d'orientació que he preparat a la comarca, tant a dins com a fora de l'escola i que l'any que ve ja no hi serà:  la Laia Domènech. Des de l'escola, estem segurs que el seu treball entusiasta i de formigueta ha estat unes de les claus del nostre creixement.
Personalment, us desitjo molta sort a tots als qui comenceu aquesta nova etapa i als que us quedeu espero que puguem seguir treballant igual de bé com fins ara.

Us hem preparat aquest minivídeo amb fotos del llarg d'aquests anys:

Us espero trobar als boscos i muntanyes del nostre país ja sigui competint, entrenant o passejant i espero que hagueu gaudit tant de l'escola com jo ho he fet amb vosaltres.

Gràcies per haver fet la família de l'escola esportiva del CERRR Igualada més gran, podreu tornar quan vulgueu. Desitjo que no perdeu l'esperit que heu demostrat aquests anys i que el sapigueu transportar a tots els àmbits de la vostra vida.

Molta sort!

Roger Solé

Coordinador escola esportiva CERRR Igualada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada