diumenge, 29 de setembre del 2024

ÈXIT A L'ÚLTIMA PROVA DE LA COPA CATALANA DE CURSES PER MUNTANYA

Última prova de la 22a Copa Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC

La XVIII Pujada al Montsià ha estat l'encarregada de tancar la 22a Copa Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC, amb sortida a la localitat de les Cases d'Alcanar i arribada a Alcanar. La cursa absoluta, de 23,5km i 1100m de desnivell positiu, ha coronat els 765m d'altitud de la Torreta, el sostre del Montsià, des de nivell de mar, mentre que la resta de distàncies, segons la categoria, han transcorregut igualment per la serra i han estat testimonis de la seva tecnicitat.

Els corredors de l'Escola Esportiva UEC Anoia han volgut posar la cirereta a la temporada tancant la copa amb el millor resultat possible; i és que Oriol Marín, amb un temps de 2h03’, ha pujat al 3r calaix del podi absolut i al 2n calaix del podi sub23, assegurant-se així pujar al podi general de la copa, a falta de tancar encara la classificació definitiva. En la cursa de 15km i 700m positius, el júnior Nil Alonso ha estat 2n, mentre que la juvenil Laia Alonso ha inaugurat l'arc d'arribada. En categoria cadet, amb una cursa d’11km i 350m positius, Gerard López ha creuat la meta en 2a posició, Joan Martínez l'ha seguit en 4a posició i Aina Tarrida ha estat  3a. Bernat Rueda, per la seva part, ha guanyat en categoria infantil, amb un circuit de 5,5km i 150m de desnivell positiu.





dilluns, 23 de setembre del 2024

QUIM VICH GUANYA LA LLARGA DE LA LLIGA ESPANYOLA DEL BERGUEDÀ

 Catalunya O-Meeting

La Lliga Espanyola d’Orientació fa parada a Catalunya, i celebra la 4a prova del campionat al Berguedà, amb una llarga distància i un sprint dissabte, i una mitja distància diumenge. Fins a 8 integrants de l’Escola Esportiva UEC Anoia van aprofitar la proximitat d’una competició de nivell nacional per posar-se a prova contra els millors, i van obtenir grans resultats.

El matí de dissabte es va celebrar la llarga distància per l’entorn de Vallcebre; en categoria absoluta, Quim Vich es va proclamar vencedor de la prova amb 1h13’ de cursa, Joan Martínez, categoria M-16, va picar la fita d'arribada en 5a posició, i en categoria open Fidel Compte va ser 4t, Dídac San José 5è, Albert Boix 6è i Enric Prats 7è. La mateixa tarda de dissabte l'espectacle es va traslladar als carrers de Berga, amb la pluja com a protagonista es va disputar un sprint ple de relliscades i caigudes dels orientadors. Quim Vich va assolir la 5a posició absoluta, amb un temps de 17’14”, Quim Solé va estar 13è i Roger Solé 15è. Joan Martínez va repetir posició, i en open Enric i Dídac van pujar al podi com a 2n i 3r, Fidel era 4t i Albert 6è.

La mitja distància era l'encarregada de tancar la competició el matí de diumenge, amb seu de nou a Vallcebre. Vich va ser 5è completant el mapa en 36’31” i Quim Solè era 10è. Joan Martínez va tancar el cap de setmana amb una 7a posició, mentre que en categoria open Dídac va pujar al 2n calaix del podi i Enric va picar l’última fita com a 6è classificat.



dimecres, 18 de setembre del 2024

ORIOL MARÍN 2n ABSOLUT A LA TAGA 2040

 Copa Catalana de Curses per Muntanya - Taga 2040

Per 25a vegada la població de Sant Joan de les Abadesses s'ha vestit de gala per celebrar la Taga 2040, que enguany era la 4a i penúltima prova de la Copa Catalana de Curses per Muntanya. La seva prova reina, de 28km i 2.000m de desnivell positiu, és popular pel fet de coronar els emblemàtics cims del Puig Estela, el Taga i Sant Amand.

Com ja és habitual darrerament en les curses de la copa, Oriol Marín, de l'Escola Esportiva UEC Anoia, era present sota l'arc de sortida. Amb un inici de cursa molt bo i sense deixar gaire marge als de davant, Marín va coronar el Taga en 4a posició absoluta; a la baixada, però, va deixar-se la pell per atrapar a dos dels atletes que tenia per davant i creuar així la meta en 2a posició absoluta i 1a sub23, amb un temps de 2h47’ i darrere un referent a nivell català com és en Pere Rullan. Amb aquest gran resultat Marín està un pas més a prop del podi final a l'auomulada de la Copa Catalana.

Aina Tarrida, en categoria cadet i completant un circuit de 9km, va creuar l'arc d'arribada com a 6a classificada, amb un temps d’ 1h06’.