dimecres, 18 de setembre del 2024

ORIOL MARÍN 2n ABSOLUT A LA TAGA 2040

Copa Catalana de Curses per Muntanya - Taga 2040

Per 25a vegada la població de Sant Joan de les Abadesses s'ha vestit de gala per celebrar la Taga 2040, que enguany era la 4a i penúltima prova de la Copa Catalana de Curses per Muntanya. La seva prova reina, de 28km i 2.000m de desnivell positiu, és popular pel fet de coronar els emblemàtics cims del Puig Estela, el Taga i Sant Amand.

Com ja és habitual darrerament en les curses de la copa, Oriol Marín, de l'Escola Esportiva UEC Anoia, era present sota l'arc de sortida. Amb un inici de cursa molt bo i sense deixar gaire marge als de davant, Marín va coronar el Taga en 4a posició absoluta; a la baixada, però, va deixar-se la pell per atrapar a dos dels atletes que tenia per davant i creuar així la meta en 2a posició absoluta i 1a sub23, amb un temps de 2h47’ i darrere un referent a nivell català com és en Pere Rullan. Amb aquest gran resultat Marín està un pas més a prop del podi final a l'auomulada de la Copa Catalana.

Aina Tarrida, en categoria cadet i completant un circuit de 9km, va creuar l'arc d'arribada com a 6a classificada, amb un temps d’ 1h06’.