dijous, 8 de maig del 2014

Bons resultats de la selecció catalana als Campionats d'Espanya Escolars

Aquest pont de l'1 de maig la selecció catalana infantil i cadet va participar al Campionat d'Espanya Escolar que es va celebrar a San Javier (Múrcia). Les curses de llarga, mitja i relleus es van celebrar al mapa de Coto Cuadros (Fortuna) i l'esprint a Santiago de la Ribera. 

Els representants catalans eren:

INFANTIL FEMENÍ 
Anna Illa (COC), Joana Martí (Aligots), Irene González (GO-Xtrem), Júlia Alós (Institut Icària).

INFANTIL MASCULÍ
Aniol Bisquert (UEVic), Pau Coll (UEVic), Jofre Torrents (UEVic), Pol Canosa (Escola Orlandai).

CADET FEMENÍ
Laura Trunas (OROS), Laura Baus (Badalona-O), Natalia González (GO-Xtrem), Laia Medina (Sabadell-O).

CADET MASCULÍ
Gullem Parcerisas (UEVic), Arnau Loro (Badalona-O), Martí Illa (COC), Marcel Izcara (Institut Balmes).

L'equip català

Les tres primeres competicions es van celebrar sota unes altes temperatures, en un terreny pràcticament  sense sotabosc, amb un relleu molt suau i sense gaire desnivell cosa que permetia una velocitat de cursa molt elevada.


Llarga distància

Divendres el matí estrenàvem les competicions a Coto Cuadros. Era la cursa més llarga i amb més desnivell de tots els campionats. Els atletes catalans els hi va costar una mica entrar en el terreny i encara que els temps no van ser dolents, els resultats no van ser els esperats. D’aquesta jornada cal destacar el 4t lloc de l’Anna Illa.

Mitjà distància

Ja amb l’experiència de la jornada anterior, i amb molts menys nervis els bons resultats van començar a arribar. La mitjà distància va ser una cursa extremadament ràpida on s’havia de vigilar molt amb els canvis de direcció.
Destacar el 1r lloc de l’Anna Illa i el 2n lloc de la Joana Martí en la categoria Infantil femení.

Relleus
Dissabte a la tarda arribava una de les proves més espectaculars de l’orientació: els relleus.
En uns circuits tècnicament senzills, però amb el cansament de la mitjà que havien corregut pel matí, els catalans encaraven els relleus amb moltes ganes i entusiasme (per alguns era la primera vegada que participaven en aquesta prova).
Destacar el 6è lloc final de l’equip infantil masculí que era la primera vegada que els seus components participaven en uns relleus i en que bona part de la cursa van ocupar la primera posició.
Així mateix, l’equip cadet femení va aconseguir el bronze després que en el canvi del tercer relleu fossin 6 equips que es disputaven les tres primeres places en un espai de 15’’.
El nois cadet i les infantil femení van aconseguir una 9è lloc final.


Esprint

El diumenge, l’esprint tancava els campionats en un mapa molt senzill i ràpid, amb un esprint final per la platja. Els catalans van demostrar el seus bon estat de forma en els esprints realitzant uns magnífics resultats finals.
Cal destacar el 2 n lloc de la Joana Martí, el 3r de l’Anna Illa i el 6è de l’Irene González en infantil femení i el 3r lloc de la Laura Baus en la categoria cadet.

Aquests van ser els resultats finals per categories:

Felicitar a l’Anna Illa i a la Joana Martí que amb el primer i tercer lloc a la general s’han classificat per anar el Campionat del món Escolar.

El responsable de l'equip cadet femení va ser l'entrenador de l'escola esportiva Roger Solé. La resta d'entrenadors van ser l'Eduard Solé, la Clàudia Baus i Pol Ràfols.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada