dimarts, 10 d’abril del 2018

Quim Vich, dos bronzes júniors al Campionat d’Espanya d’Orientació 2018

Quim Vich amb les dues medalles de bronze

El cap de setmana del 31 a l’1 d’abril es va celebrar a la Robla la primera etapa dels Campionats d’Espanya d’orientació 2018, que acollia les proves de mitja distància, els relleus i l’esprint. Més de 1500 corredors espanyols van gaudir dels terrenys de rouredes i cultius, molt ràpids i tècnics, per on van tenir lloc les competicions.
La primera jornada va tenir lloc amb unes condicions meteorològiques molt dures, sobre un mantell de neu i amb un fred molt viu. En aquesta jornada la millor posició igualadina va ser pel corredor Roger Solé, que va aconseguir un subcampionat en la categoria H21A. Així mateix, Quim Vich va aconseguir un 4t lloc a només 20 segons del podi.
L’endemà va ser el torn de la prova dels relleus. En la categoria sènior vam tenir dos equips amb participació igualadina. Un equip format íntegrament per corredors del CERRR: Arnau Requena, Dídac San José i David Riba i un altre format per Quim Solé, Roger Solé i el barceloní Joel Suñé. Els primers van lluitar fins al final per un lloc en el top 10 del Campionat i els segons van acabar en 12a posició.
En aquesta prova destacar la tercera posició del Quim Vich en la categoria júnior i que pujava d’aquesta manera per primera vegada al podi d’aquest CEO 2018, conjuntament amb els seus companys d’equip: el gironí Sergi Oliveras i el barceloní Pol Canosa.
Finalment, diumenge va ser el torn de la prova esprint pel nucli urbà de la població de la Robla. Un petit microesprint i diverses tanques que tallaven diferents carrers van fer les delícies dels orientadors. En aquesta prova Quim Vich va aconseguir sorprendre a tothom aconseguint una segona medalla de bronze en la categoria júnior i Quim Solé va aconseguir una plata en la categoria H21A. En la mateixa categoria Roger Solé va acabar en 5a posició.
El Campionat d’Espanya tornarà el 19 de maig amb la prova dels relleus mixtes i la llarga distància a Navaleno (Sòria). De moment la selecció catalana ocupa la segona posició per comunitats darrere de la comunitat Valenciana.